Ružové víno

Ružové víno sa vyznačuje širokou škálou farieb od čírej, cez ružové a medené tóny až po odtiene červenej. Výsledná farba závisí od vybranej odrody a spôsobu spracovania hrozna. Vo vôni možno najčastejšie spoznať tóny ovocia, napr. jahody, maliny, či čerešne.

Hovorí sa, že ružové víno svoj život začína ako červené víno a potom ho žije ako víno biele. Najčastejším spôsobom výroby ružových vín je krátka macerácia. V tomto prípade sa ružové vína vyrábajú obdobne ako červené vína, ale doba kontaktu rmutu so šupkami je výrazne skrátená na niekoľko hodín (najčastejšie 4 – 6 hodín).

Na Slovensku sú ružové vína vyrábané hlavne z odrôd Cabernet SauvignonFrankovka modráMerlotSvätovavrinecké a Zweigeltrebe.

Zobrazujú sa výsledky 1–12 z 21

Zobrazujú sa výsledky 1–12 z 21